Mitä tuotteita toivoisit paikkakuntasi kahvilasta löytyvän?

tiistai 8. maaliskuuta 2016

Suussa sulavat kanelikristallipullat



Olen tehnyt useammallakin ohjeella kristallipullia. Luulen, että nyt löysin sen parhaimman. Tässä Valion ohje. Tästä tulee pullia noin 80 kpl. Paino n. 75 g/kpl.

Taikina
1,000 kg vettä
0,100 kg rasvatonta maitojauhetta
0,025 kg suolaa
0,400 kg sokeria
0,200 kg hiivaa
0,200 kg munia
0,400 kg voi
2,600 kg vehnäjauhoja

Kanelitäyte
0,300 kg voi
0,300 kg sokeria
0,075 kg vaniljakreemijauhe
0,225 kg vettä
0,045 kg kanelia
0,070 kg vaniljakreemijauhe

Pinnalle
0,250 kg voi sulatettuna
0,110 kg sokeria
(0,015 kg kanelia)


  • Sekoita taikinan aineet ja vaivaa taikinaksi. Lisää voi viimeisenä. Anna taikinan levätä 15 min.
  • Kauli taikina 2,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 40 cm:n levyiseksi nauhaksi.
  • Valmista kanelitäyte. Vaahdota voi ja sokeri kevyesti. Sekoita joukkoon vedestä ja kreemijauheesta tehty vaniljakreemi ja kaneli. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljakreemijauhe.



  • Levitä kanelitäytettä tasainen kerros nauhalle siten, että 1/3 yläreunasta jää ilman täytettä. Taita nauhat kolmeen osaan. Leikkaa nauhasta n. 75 g paloja tai sellaisia kuin haluat. Taita palat solmuun.





  • Nostata pullat kunnolla ja paista 210 asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.


  • Voitele pullat voisulalla ja "kasta" (kaneli)sokeriin






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti